İstanbul Olay TV

Tuzla’da Düğün Konvoyuna Trafik Cezası ve Adli İşlem

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Tuzla’da Düğün Konvoyuna Trafik Cezası ve Adli İşlem
11 Eylül 2024 - 11:11
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tuzla’da 8 Eylül 2024 tarihinde düğün konvoyu sırasında trafiği tehlikeye düşüren ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan araç sürücülerine yönelik adli işlem başlatıldı. Tuzla Akfırat yolu üzerinde meydana gelen olayda, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri düğün konvoyu yapan ve trafiği tehlikeye sokan sürücüleri tespit etti.

Uygulanan Trafik İdari Para Cezaları

Olayda adı geçen sürücüler Ö.F.D., O.E., U.G., K.Ç., ve B.E.’ye, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun çeşitli maddelerinden toplamda 4 bin 830 TL trafik idari para cezası uygulandı. Ceza kesilen maddeler ve tutarlar şu şekilde:

  • Kol ve grup halinde gitmek: 690 TL
  • Zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olmak: 690 TL
  • Kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanmak: 690 TL

Her bir sürücüye bu maddelerden toplam 2 bin 070 TL ceza uygulanmış olup, beş sürücünün toplam cezası 4 bin 830 TL olmuştur.

Adli İşlemler

Trafiği tehlikeye sokan bu sürücüler hakkında ayrıca adli işlem başlatıldı. Sürücüler, “Karayollarında ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık ve mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişiye 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi” maddesi gereğince Tuzla Orhanlı Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi. Adli işlemler devam etmekte olup, sürücüler hakkında yapılacak değerlendirme sonrasında hukuki süreç ilerleyecektir.

Bu olay, trafikte saygının önemini ve kurallara uyulmasının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Güvenli trafik ortamının sağlanması adına yapılan denetimlerin ve uygulanan cezaların önemi vurgulanmaktadır.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.