İstanbul Olay TV

Yıldız Sarayı’nın Kapıları Ziyaretçilere Açıldı, Uzun Kuyruklar Oluştu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yıldız Sarayı’nın Kapıları Ziyaretçilere Açıldı, Uzun Kuyruklar Oluştu
28 Temmuz 2024 - 12:36
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Yıldız Sarayı, 20 Temmuz’da ziyarete açılmasının ardından büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından kapılarını yeniden açan saray, hafta sonu İstanbulluların ilgisini çekti. Yıldız Sarayı, hafta sonları uzun kuyruklara sahne oldu; ziyaretçiler müzenin önünde yüz metreyi bulan uzun kuyruklar oluşturdu.

Ziyaretçiler, Sultan II. Abdülhamid dönemine ait ‘Büyük Mabeyn Köşkü’, Çit Kasrı, ‘Küçük Mabeyn Köşkü’ ve ‘Has Bahçe’ gibi alanları ilk kez görme fırsatı buldu. Sultan II. Abdülhamid’in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler, sarayda ilk kez müze olarak sergilendi. Sultan II. Abdülhamid’in büyüklüğü ve zenginliğiyle tanınan kütüphanesi de hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü.

Yıldız Sarayı, kapılarını kapattıktan yaklaşık 100 yıl sonra ziyarete açıldığından, günlük ortalama 6 bin ziyaretçi ağırlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuyla 1 Eylül’e kadar ücretsiz gezilebilecek olması, ziyaretçi sayısının artmasına katkı sağladı.

Ziyaretçilerden Sude Nur Kurt, “Padişahların nasıl yerlerde yaşadığını merak ediyorum. Gelmeden önce araştırma yaptım ve gördüğüm bilgilerin doğruluğunu teyit etmek istiyorum. Yoğun bir ilgi var, 10 dakikadır sıradayız. Sıra hızlı ilerliyor, üst araması yapılıyor ama bakacağız” dedi.

Sena Kaygısız, “Televizyondan görüp geldik. Padişahların hayatını görmek ve yaşamlarını incelemek istedik. Çok heyecanlıyız, arkadaşım ve annemle geldim. Sıra uzun, 1 Eylül’den sonra ücretli olacağı için sıra biraz daha azalabilir” diye konuştu.

Bilsel Akbalık ise, “Sarayı çok merak ediyorum. 102 yıl sonra açıldı ve bunu görmek güzel bir şey. Sarayın içini de merak ediyorum, eminim her yeri tarih kokuyordur. 25 dakikadır sıradayız, 3 çocuğum ve arkadaşım ile geldik” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.