İstanbul Olay TV

Lojistikte teknolojiyi giderek büyüyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Lojistikte teknolojiyi giderek büyüyor
22 Mayıs 2024 - 11:48
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Akca Lojistik, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi hizmetlerini yapay zeka destekli yazılım ve akıllı eldivenler gibi teknolojik çözümlerle destekleyerek sektörünü ileriye taşıyor. Şirket, 13. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nde bu konuda yapılan konuşmalara katıldı. Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, teknolojinin lojistik operasyonlarında hız, maliyet, güvenlik ve memnuniyet açısından önemli avantajlar sağladığını vurguladı.

Gıda, perakende, kırtasiye, teknoloji ürünleri, inşaat malzemeleri ve endüstriyel alanda yaklaşık 20 yıldır hizmet veren Akca Lojistik, iş ortaklarına sunduğu yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümlerle dikkat çekiyor. Akca Lojistik, lojistik sektörüne özel dijital çözümler üretmek amacıyla ‘Akca Teknoloji’yi kurarak sektörü ileriye taşıyor.

Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, yaptığı konuşmada, “Akca Teknoloji’yi geçen yıl kurduk. Burada lojistik sektörünün ihtiyaçlarına odaklanarak özel yazılım geliştirme ve uygulama hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca, donanım anlamında da yerli TİM markası ile iş birliği içinde el terminallerinin muadili olarak giyilebilir teknoloji akıllı eldivenlerin satış ve entegrasyonlarını gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Akça, lojistik sektöründe teknolojinin adaptasyonunun önemine de vurgu yaparak, “Akca Lojistik olarak işimizi teknolojiyle destekleyerek sürekli geliştiriyoruz. Depolarımızda bir ayda 300 milyon adet ürün hareketi oluyor ve bu ürünler 15 bin sefer ile noktalara sevk ediliyor. Bu yoğun trafikte sıfır veya minimum hata ile çalışmak adına teknolojiyi merkezimize koyuyor, depo ve nakliye yönetim sistemleriyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Akca, lojistik operasyonlarında farklı sektörlere özgü gereksinimlerin olduğunu ve bu gereksinimlere uygun çözümler ürettiklerini ifade ederek, “Teknolojinin yardımıyla iş ortaklarımıza doğru çözümleri sunmak mümkün oluyor. Bu çözümler, sadece mevcut operasyonun doğru şekilde işletilmesine yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğe yönelik öngörülerin doğruluğunu artırıyor” dedi.

Akca Lojistik’in akıllı eldivenlerle iş verimliliğini artırdığına da değinen Akça, “Bu eldivenleri kendi depo operasyonlarımızda da kullanıyoruz ve verimliliklerini net bir şekilde ölçebiliyoruz. Kendi toplama operasyonlarımızda yüzde 30’a yakın bir verimlilik sağladığını tespit ettik. Aynı zamanda cihazın depodaki yerini ve en fazla kullanılan alanları gösteren sıcaklık haritası, depolardaki yerleşim planlarını en verimli şekilde yönetmemizi sağlıyor” şeklinde konuştu.

Akça, donanım teknolojilerinde otonom ekipmanların lojistik operasyonlarında yaygınlaşacağını da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.