İstanbul Olay TV

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal Medya ve Oyun Platformları Gençleri Zehirliyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal Medya ve Oyun Platformları Gençleri Zehirliyor
06 Eylül 2024 - 13:14
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sosyal medyanın ve oyun platformlarının gençleri nasıl olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, bu mecraların şiddeti teşvik ettiğini ve aile yapısını bozan sapkın akımları yaydığını belirtti. Özellikle 4-5 yaşındaki çocukların oyunlarda LGBT propagandasıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı ve sanal alemin ırkçılık tuzağının merkez üssü olduğunu ifade etti.

Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, bu yıl okula başlayan öğrencilere başarılar diledi ve eğitim çalışanlarına teşekkür etti. Şehit öğretmenleri ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri anarak, Türkiye’nin eğitim yatırımlarını ve başarılarını aktardı. 2002’den bu yana derslik sayısının arttığını, öğretmen sayısının iki katına çıktığını ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdiklerini belirtti.

Erdoğan, eğitimde dijital altyapı ve teknolojik yeniliklere de değinerek, Türkiye’nin eğitimde teknoloji sağlama konusunda uluslararası sıralamada üst sıralarda yer aldığını ifade etti. Ancak dijital teknolojilerin getirdiği risklere de dikkat çekti ve teknolojinin kontrolsüz kullanımının tehlikelerine vurgu yaptı. Teknolojinin faydalarını maksimize ederken çocukların kendilerine, ailelerine ve çevrelerine yabancılaşmamaları gerektiğini belirtti.

Son olarak, çocukların çevrimiçi güvenliğini sağlamak için gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini ve aileler ile öğretmenlerin bu konuda hassasiyet göstermelerini beklediklerini söyledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.