İstanbul Olay TV

Can Ataklı’nın Davasında Savcılıktan 1 Yıldan 3 Yıla Kadar Hapis Cezası Talebi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Can Ataklı’nın Davasında Savcılıktan 1 Yıldan 3 Yıla Kadar Hapis Cezası Talebi
10 Eylül 2024 - 12:51
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Şehit aileleri ve şehit babalarına yönelik sözleri nedeniyle yargılanan gazeteci Can Ataklı’nın davasında mütalaa açıklandı. İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, savcılık Ataklı’nın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Duruşma ve Mütalaa

Duruşmada, savcının esasa ilişkin mütalaasında Ataklı’nın sosyal medyada paylaştığı videodaki sözlerin kışkırtıcı nitelikte olduğu, halkın bir kesimini diğer kesimlere karşı kin ve düşmanlığa yönlendirdiği ifade edildi. Mütalaada, sözlerin ayrımcılığı teşvik eden ve nefreti körükleyen nitelikte olduğu belirtilerek, videonun medyada yayılması ve çeşitli platformlarda paylaşılması sonucu kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı vurgulandı.

Savcılık, Ataklı’nın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık ve Avukatın Talepleri

Sanık Can Ataklı’nın avukatı, açıklanan mütalaaya karşı savunma hazırlamak için mahkemeden süre talep etti. Mahkeme, sanık tarafına mütalaaya karşı savunma yapabilmesi için süre tanıdı ve duruşmayı erteledi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ataklı’nın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Davanın bir sonraki duruşmasında sanık avukatının savunma yapması ve mahkemenin vereceği karar merakla bekleniyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.