İstanbul Olay TV

Beşiktaş Belediyesi’nin Konaklar Bostanı İlk Hasadını Verdi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Beşiktaş Belediyesi’nin Konaklar Bostanı İlk Hasadını Verdi
23 Ağustos 2024 - 12:25
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Şubat ayında başlatılan Konaklar Bostanı, ilk mahsullerini vermeye başladı. Mahalle sakinleri, yazlık sebzelerini toplayarak hem şehir stresinden uzaklaşıyor hem de tarım hakkında bilgi edinme fırsatı buluyor.

Konaklar Bostanı, sürdürülebilir bir yaşam hedefiyle kuruldu ve mahalle sakinleri bu projeye büyük ilgi gösterdi. Bostana düzenli olarak gelen vatandaşlar, burada kendi ürünlerini yetiştirmeye başladı ve şehrin kalabalığından uzaklaşarak keyifli vakit geçirme imkanı buldu. Evdeki organik atıkları bostandaki kompost kutusuna atan mahalle sakinleri, doğal gübre üretiminde katkıda bulunuyor.

“İstanbul’a örnek olmasını istiyoruz”

Bostanın ilaçsız ve gübresiz üretim anlayışıyla İstanbul’a örnek olmasını isteyen Muhittin Alev Silahtar, “Burada mümkün olduğunca doğal ve katkısız bir üretim yapmak istiyoruz. İlk olarak komşularımıza, sonra tüm İstanbul’a örnek olmasını amaçlıyoruz. Bu imkanı bize sunan Beşiktaş Belediyesi’ne ve Başkan Rıza Akpolat’a teşekkür ederiz” dedi.

“Çocuklar için farkındalık oluşturdu”

Konaklar Mahalle Muhtarı Türkan Barış, bostanın çocuklar için büyük bir farkındalık yarattığını belirterek, “Bostanda sebze toplamak çocuklarımıza toprak ve tarım hakkında bilgi kazandırdı. Bu tecrübeyi şehir içinde yaşamamız çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

“Sebze yetiştirmeyi öğreniyoruz”

Bostanda doğal posa üretimi yapan Yasemin Ertan, “Sezonluk ekim yapmak gerekiyor ve bu bilgileri birlikte öğreniyoruz. Bu yıl verimimiz oldukça iyi, gelecek yıl daha da güzel olacak. Evimizden getirdiğimiz sebze atıklarını gübre olarak kullanacağız” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.