İstanbul Olay TV

GAZİLER GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
GAZİLER GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI
09 Ekim 2024 - 0:05
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

19 Eylül Gaziler Günü, Çekmeköy’de gerçekleştirilen bir dizi program ile coşkuyla kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik ve Gazilik Unvanı’nın verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü’nde, Çekmeköy’de tören düzenledi. Taşdelen Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma ile başlayan program; Ç:ekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Çekmeköy Garnizon Komutanı Albay Ali Çınar, Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Soğuksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Akhan, gaziler, siyasi parti ilçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “19 Eylül; vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için büyük bir cesaret, kahramanlık ve fedakarlıkla canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan, vatana adanmışlığın abideleşen sembolü kahraman gazilerimizin şeref ve şan günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı günün adıdır. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip Gazileri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatanımıza kast edenlerle kahramanca mücadele eden, kendilerini siper eden asker, polis, güvenlik korucuları tüm malül gazilerin şeref günüdür. Bu güzel vatan için gözünü kırpmadan şehit olanları sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Böylesine önemli bir günde başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin birlik ve bütünlüğü uğruna büyük bir fedakarlık gösteren tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Program gaziler şerefine verilen yemek ile son buldu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.